Brampford Speke, Devon

Sowden Mews

Creating a new courtyard this kitchen, dining and living room extension has greatly improved the existing bungalow.

This old barn had previously been converted to a compact bungalow with a small front garden. The client acquired the land to the rear of the house along with some old brick outbuildings with a desire to extend and improve the existing property whilst creating a larger more usable outside space.

The extensions create a new open plan kitchen dining room with a separate living room all with access into the new courtyard. A small extension to the existing shower room creates space for a bath and the new living spaces free up floor area within the existing building for an additional bedroom.

 

 

 

 

Project Details
  • Works: Refurb and extension
  • Budget: £120,000.00
  • Floor Area: 40m2 new build
  • Construction Period: 10 months
  • Contractor: Hodges Bridle Ltd
  • Structural Engineer: David Routledge
Project Album
Click on images for full size