Exeter, Devon

Temple Road

Extending this Victorian terrace and opening up the existing dining room has added a new dimension to this small city centre home.

The existing house featured a dark dining room with a small kitchen extending into the garden and a lean to conservatory extension. This project replaced the lean to with a modern glass extension whilst knocking down internal walls to create one large open plan space.

The project had to be delivered on a very tight budget and Hilton Barnfield Architects worked carefully with the contractor to ensure that this could be achieved without compromising the client’s aspirations. Built in storage units and a hand built kitchen were included in the works to create a cohesive feeling to the space. Existing painted brick work was left exposed to add character to the space whilst new brickwork was left unfinished as a feature.

 

 

 

 

Project Details
  • Works: Rear extension and refurbishment
  • Budget: £35,000.00
  • Floor Area: 16m2 new build
  • Construction Period: 8 weeks
  • Contractor: Stride
  • Structural Engineers: TWP Engineers
Project Album
Click on images for full size