Exeter, Devon

The Coach House

This refurbishment has created a city centre oasis making the most of a small south west facing courtyard.

This former Coach House in Exeter City Centre was in need of modernisation to increase the living accommodation and make the most of the small south west facing courtyard. The extensions and alterations created a new entrance porch, an open plan living space, an additional bedroom, a first floor link corridor and a re-landscaped courtyard.

The extensions are distinctly modern in contrast to the historic building with vertical seasoned oak timber cladding, white render, power floated concrete floors and tall folding sliding doors. A large rooflight floods the interior with natural light and creates a visual connection with the first floor corridor above.

 

 

 

 

 

Project Details
  • Works: Refurbishment and extension
  • Budget: £65,000.00
  • Floor Area: 72m2
  • Construction Period: 6 months
  • Contractor: Stride
  • Structural Engineers: TWP Engineers
Project Drawings
Project Album
Click on images for full size