Exeter, Devon

The Studio

Number 157/158 Heavitree Road had been unoccupied for over seven years when Hilton Barnfield Architects saw the opportunity to develop the site as a small studio to run their growing architecture practice from.

On a tight and challenging site the practice have created a delightfully simple and thoughtfully detailed building. The existing building required complete demolition and was replaced with a modern yet modest building.

The studio space is filled with natural light from carefully placed windows and roof lights. High levels of insulation, under floor heating and triple glazed windows help to keep heating demands to a minimum. Provision is made for bike storage in the small courtyard whilst the use of timber cladding, brickwork and birch ply furniture creates an interesting palette of materials.

 

 

 

 

Project Details
  • Works: Construction of new studio
  • Budget: £65,000.00
  • Floor Area: 32m2 new build
  • Construction Period: 4 months
  • Contractor: Stride
  • Structural Engineers: TWP Engineers
Project Drawings
Project Album
Click on images for full size